Bubble Shooter

Ett populärt flash-spel är Bubble Shooter. Det är ett klassiskt, tidlöst och utmanande skicklighetsspel vars grad av beroendeframkallning är hög. Glädje av det kan man ha i alla åldrar över åtminstone fyra år.

Bubble Shooter går ut på att rensa skärmen som består av en massa olikfärgade bubblor. Dessa får man bort genom att skjuta in en bubbla i en grupp av bubblor med samma färg. Det dyker upp en bubbla, vars färg varierar, längst ner på skärmen inför varje drag och det gäller att snabbt lokalisera likfärgade bubblor på skärmen som går att komma åt. Riktar man den egna bubblan så att den placerar sig med anknytning till två eller fler bubblor av samma färg så sprängs de och försvinner från skärmen.

Lyckas man inte skjuta bubblan så att den anknyter till en grupp av minst två andra bubblor med samma färg så placerar den sig där man sköt den och blir till en av alla övriga bubblor som måste rensas bort. Om man lyckas spränga en grupp bubblor som är den enda anknytningen till en eller flera bubblor av en annan färg så försvinner även dessa från skärmen. Ingen bubbla är helt fristående.

För varje bubbla man spränger får man poäng och kan därmed utmana sig själv för varje gång man spelar. Man kan också utmana en kompis. Ju fler bubblor man lyckas få bort i ett och samma drag desto fler poäng får man. I Bubble Shooter utvecklas man i takt med antalet gånger man spelar. Det gäller att hitta den vinnande strategin och vissa spelsätt är klart bättre än andra. Det går inte på tid men man har dock ett begränsat antal drag på sig. Har man inte rensat skärmen efter ett visst antal skjutna bubblor blir det “game over”. Rensar man bort samtliga bubblor från skärmen går man vidare till en annan bana. Det finns i Bubble Shooter totalt 50 banor.