Bubble Trouble

Bubble Trouble är nog ett av de allra populäraste spelen på flash-marknaden, då det infunnit sig på de flesta svenska och internationella hemsidor som erbjuder flash-spel. Tusentals har blivit frustrerade över spelet med klassiska kommentarer som “Den nuddade mig inte ens!” eller “Det var ditt fel att vi förlorade!”

I Bubble trouble spelar du antingen ensam eller låter en kompis ansluta sig till dig i ett äventyr där man ska, med hjälp av ett vapen som skjuter ut rep, träffa de studsande bollarna som varierar i storlek. Nuddar spelaren vid bollarna så förlorar denne ett liv och måste börja om nivån från början. Är man två spelare räcker det att en blir “nuddad” och båda måste börja om nivån från början. Alltså krävs det mycket lagarbete om man spelar tillsammans! I spelet går det endast att röra sig i sidled, alltså är det ett spel i 2D – grafik. Karaktären du spelar liknar en liten rosaröd djävul som arbetar som en sorts spion för någon hemlig organisation.

Det finns även en uppföljare för det enormt populära spelet. Bubble Trouble 2 lanserades för ett antal år sedan, och trots att det inte är lika populärt som första spelet nådde det stor publik. I detta spel finns uppdaterad grafik och även ett nytt stridsläge som lanseras inom kort.

Ett tillägg i Bubble Trouble-familjen är de tämligen okända spelen Bubble Trouble 3 samt Bubble Struggle; Adventures. Det förstnämnda går inte att spela någonstans för tillfället, vilket kan tänkas underligt, men Bubble Struggle; Adventures finns tillgängligt både via PC och mobiltelefonen för den som så vill.

Bubble Trouble-spelen bytte i samband med lanseringen av Bubble Trouble 2 namn till Bubble Struggle, innehållet i spelen är emellertid detsamma, endast namnet är nytt.

För att kunna spela spelen på en dator krävs förstås att datorn är utrustad med Adobe Flash Player.