Emma’s Dress-up party VS LA Fashion Show

Om man gillar att styla och uppskattar stylingspel à la Moviestar Planet så kanske man kan ha glädje av Emma’s Dress-up party. Spelet kan, liksom många andra stylingspel, ses som ett sätt att ta den gamla leken med klippdockor till nya online-nivåer. Det inleds med ett telefonsamtal där man blir bjuden på fest och uppmanas att klä på sig något “comfortable and qute”. Sin karaktär har man likt en klippdocka framför sig i underkläder och karaktären är en kvinna.

I klädväg kan man bland annat välja att klä på kvinnan en outfit med kjol och tröja, byxor och tröja eller en klänning. Det finns flera olåsta kombinationsmöjligheter. Också låsta alternativ finns. Dessa kan man låsa upp för ett visst antal coins som man för övrigt kan tjäna ihop genom att till exempel titta på reklam. När man stylat färdigt karaktären har man också tjänat lite coins.

Vidare kan man styla kvinnan med skor som finns i flera alternativ samt smycken. Man kan också välja frisyr, hårfärg, ögonfärg och till och med hudfärg. En av spelets förtjänster är att man kan fota den färdigt stylade karaktären och spara fotot i ett galleri. Därefter kan man börja om stylingen på nytt, och om man vill, jämföra resultaten.

Ett annat stylingspel är LA Fashion Show. Det går liksom Emma’s Dress-up party ut på att klä på en kvinnlig karaktär en outfit som man sätter ihop själv. Även i detta stylingspel kan man välja frisyr och hårfärg. Det färdiga resultatet sparas dock inte som ett foto som i Emma’s Dress-up party utan visas endast upp i form av ett tidningsomslag. Inte heller är utbudet av plagg och frisyrer lika stort och man kan inte göra något för att påverka utbudet som att tjäna coins eller liknande. Av de båda spelen är LA Fashion Show därmed det man snabbast kommer att tröttna på.