Super Smash Flash

Det är vanligt att det görs så kallade fan-spel inom flashspelsgenren. Det har gjorts stora mängder spel som har härmat till exempel Super Mario Bros i sitt upplägg eftersom det är ett så lätt och ändå underhållande format. Ett annat spel som gjorts av fan är Super Smash Flash som är en flashspelsvariant av Super Smash Bros. Precis som i det mycket populära spelet från Nintendo, Super Smash Bros går Super Smash Flash ut på att knocka ut sina motståndare från skärmen, och precis som i förebildsspelet har man en procenträknare som räknar skada istället för liv.

Eftersom det är ett flashspel är det inte lika avancerat som sin förebild och bland annat kan man endast göra fem attacker i spelet. Däremot har spelets uppföljare utrustats med fler attacker. Spelet går att spela antingen på egen hand mot datorkontrollerade spelare eller mot kompisar som sitter vid samma dator. På senare tid är det även möjligt att spela spelet online.

Precis som i Super Smash Bros finns det ett stort antal figurer man kan spela med. Dessa figurer måste dock inte alltid komma från Nintendos franchise utan det finns även karaktärer som har plockats från till exempel animerad film och manga. Man kan även låsa upp fler karaktärer under spelets gång precis som i Super Smash Bros.

Eftersom spelet är lättillgängligt på Internet och helt gratis har det rönt stor framgång. Många uppskattar att man kan fördriva tiden med ett så pass roligt spel utan att behöva köpa det. Det spel som blivit mest uppskattat är uppföljaren som helt enkelt heter Super Smash Flash 2. Detta beror troligtvis på att man i det spelet har kunnat ta hänsyn till buggar och olika fel som fanns i det första spelet. Vissa har till och med menat att det är bättre än Super Smash Bros.