Gold Miner

Ett populärt flashspel som är både lättsamt och stimulerande är Gold Miner. Dessutom är det något beroendeframkallande. Av Gold Miner finns det flera varianter men de ursprungliga går ut på att klara olika nivåer genom att fiska upp guld till ett specifikt värde. Vilket det specifika värdet är anges i början av varje omgång. Redskapet som man ska fiska upp guldet med är rörligt och utmaningen är att klicka på datortangenten exakt samtidigt som den befinner sig i det rätta läget för att få grepp om något guld.

Guldklimparna finns i olika storlekar och ju större guldklimp man får upp desto mer pengar får man i sin kappsäck. Men omgångarna går på tid och de större guldklimparna är tyngre och tar längre tid att “veva” upp än de mindre. När det är ont om tid kan det därför vara smartare att fiska upp de mindre guldklimparna. Bland guldet finns det också stenar i olika storlekar. Dessa hamnar titt som tätt på kroken när det egentligen är guldet man vill ha. Stenarna är värda väldigt lite pengar och är dessutom tunga. Att få en sten på kroken innebär alltså mycket möda för liten belöning och något man alltså bör undvika.

På vissa nivåer finns det diamanter, råttor och/eller dynamit. Diamanterna är lätta att veva upp och har ett värde av 600 $ vilket räknas som mycket även i Gold Miner. Därför är diamanterna något man bör försöka få på kroken. Råttorna är ofta i vägen för vevkroken men att fiska upp dem går relativt snabbt. Det händer inget särskilt förutom att ens kappsäck fylls på med blott 2 $. Dynamiten ska man verkligen undvika då den spränger bort guld som finns på spelskärmen.

Som spel är Gold Miner inte särskilt avancerat men ändå kan det vara en aning utmanande och kan anses höra till genren skicklighetsspel eftersom det trots allt är ens egen förmåga det kommer an på. Det fungerar utmärkt att vända sig till Gold Miner när man vill ha en liten avkopplande men ändå stimulerande stund.